Ticketverkoop Ramses gestart

2003 Gouden Kalf Pieter en Ramses

Vandaag is de ticketverkoop gestart voor de speciale Ramses Shaffy Avond die Music Film Festival organiseert op zaterdag 7 september in Filmtheater Cinecitta in Tilburg. In twee losse delen of als combiticket met korting naar een avond vol Shaffy-muziek.

Ramses Shaffy is dit jaar precies 15 jaar geleden overleden. De chansonnier was tijdens zijn leven al een legende. Dat opmerkelijke leven en zijn ongelofelijke muzikale nalatenschap is te zien in de beroemdste en nog altijd allerbeste documentaire ‘Ramses, Ou Est Mon Prince?’ van regisseur Pieter Fleury (foto). Hij won er destijds een Gouden Kalf voor. Fleury is zelf aanwezig in Tilburg en wordt ge├»nterviewd door Helmut Boeijen, muziekjournalist en docent in Tilburg.

Ook te zien deze avond de documentaire ‘Wacht Maar Af’ over Shaffy-adept en muzikante Emma Wijdeveld. Emma en regisseur Susan Koenen zijn aanwezig. Net als acteur Maartijen Heijmans, doorgebroken met zijn rol als Ramses in de gelijknamige TV-serie. Emma Wijdeveld en Maarten Heijmans zullen live optreden.