Workshop: operazang

Door tenor Jacques de Faber

zo 8 september 2024 - 14:00 - Filmtheater Cinecitta - 90 min - 12,50 of 20,50 combi

Volg een workshop opera zingen, gegeven door Jacques de Faber, tenor bij Opera Zuid.

Ben je een enthousiaste opera-liefhebber of deelnemer aan een koor, beginner of een ervaren zanger, en wil je graag eens kennismaker met het zingen van operastukken? Dan kun je deelnemen aan de workshop Opera Zang op het Music Film Festival. Voorafgaand aan de filmregistratie van de opera ‘Elisir d’Amore’ van de Italiaanse componist Donizetti en uitgevoerd door Opera Zuid, is er in Filmtheater Cinecitta in Tilburg een workshop. Daar leert tenorzanger Jacques de Faber de deelnemers wat er komt kijken bij het zingen van aria’s en baspartijen: hoe je jouw stembanden kunt laten resoneren, hoe je jouw zangtechniek verbetert en de juiste toon vasthoudt, en hoe je tegelijkertijd een goede performance neerzet.

Jacques de Faber is operazanger bij Opera Zuid en de Nederlandse Reis Opera. Hij zit ondanks zijn jonge leeftijd al lang in het vak. Hij begon bij het Rotterdams Jongenskoor, speelde in verschillende opera’s bij Opera Ahoy en vervolgens bij Jeugdtheater Hofplein. Nadat hij zijn diploma behaalde aan de sportacademie van Den Haag, besloot hij zijn tweede passie te volgen en studeerde hij zang aan het Conservatorium in Maastricht en later in Rome (als Erasmusstudent) en Utrecht.

De Faber zong sindsdien o.a. bij het Brussels Operette Theater, BarokOpera Amsterdam, De Nederlandse Reisopera en Opera Nijetrijne. Ook bij Opera Zuid heeft hij verschillende rollen op zijn naam staan, o.a. in Káťa Kabanová van Janáček, Die Zauberflöte van Mozart, Un ballo in maschera van Verdi en Roméo et Juliette van Gounod.

Na deze workshop is er de filmregistratie van de opera l’Elise d’Amore van Opera Zuid o.l.v. de Argentijnse regisseur Marcos Darbyshire. Tickets zijn los te koop of – met korting – als combiticket workshop + operafilm.

@Foto: Nienke van Denderen Fotografie

Te zien

zo 8 september - 14:00 - Filmtheater Cinecitta