Total Thrash

The Teutonic Story

vr 6 september 2024 - 21:00 - Pathé Tilburg Centrum - 104 min - 12,50

Nederlandse première van deze thrash metal-documentaire. Thrash metal is heavy metal maar dan harder, sneller en brutaler. In de jaren 80 gebouwd op 2 pijlers: een Amerikaanse met bands als Megadeth, Anthrax en Metallica, en een Duitse met Kreator, Sodom, Destruction. Over die laatste gaat de documentaire 'Total Thrash - The Teutonic Story'.

Thrash metal ontstond begin jaren 80, in een tijd waarin poppy glam metal zijn opmars maakte. Als reactie hierop ontstond een genre met een extremere muzikale benadering: een mengeling van heavy metal en hardcore punk die vaak sneller en agressiever wordt gespeeld. Metallica geldt als de grondlegger van de thrash metal. Hun plaat ‘Kill Em All’ sloeg in als een bom en verschillende nummers van de plaat zijn klassiekers geworden.

Zowel in Amerika als Duitsland wisten beginnende metalbands meteen wellke kant het op moest.

 

  • Kreator

Regisseur Daniel Hofmann gaat in op de Duitse stroming, het ontstaan en de ontwikkeling ervan. Wat ooit begon als vriendengroepjes zijn nu gerenommeerde metal bands die volle zalen trekken in binnen- en buitenland: Kreator, Sodom, Destruction, Tankard, Holy Moses… de lijst is lang. Inmiddels behoren zij alweer tot de gevestigde orde. In de film is mooi te zien hoe de groepen heel Europa wisten te veroveren en een belangrijke rol speelden bij de eenwording van Oost- en West-Duitsland. Met veel humor en… af en toe ’n biertje.

Regisseur Daniel Hofmann is in Tilburg bij de vertoning van ‘Total Thrash’ aanwezig. We doen ons best om ook een aantal bandleden van de topbands naar het filmfestival te halen.

Te zien

vr 6 september - 21:00 - Pathé Tilburg Centrum