The Story of Countdown

Met Simone Walraven

vr 1 september 2023 - 19:00 - Filmtheater Cinecitta - 2x 44 min - 12,50

Tweedelige documentaire over het muziekprogramma Countdown uit de jaren 80 en 90, waar elke week nationale en internationale muziekgrootheden optraden. Speciale gast: Countdown-presentator Simone Walraven.

The Story of Countdown’ is een tweedelige documentaire over het populaire popprogramma Countdown, dat van 1976 t/m 1993 uitgezonden werd bij Veronica. Het programma ontving internationale sterren als Paul McCartney, Whitney Houston, David Bowie en Mariah Carey voor een performance en interview in de Bussumse opnamestudio, of bezocht ze in binnen- en buitenland. Medio jaren 80 groeide het uit tot Europe’s #1 Rock Show, met uitzendingen in meer dan 15 landen.

Foto: Simone Walraven 

Aan de hand van nieuwe interviews, vertellen makers van het eerste uur als Lex Harding en Rob de Boer, samen met presentatoren als Adam Curry, Simone Walraven en Wessel van Diepen, het verhaal van Countdown. Met veel fragmenten en nooit eerder uitgezonden materiaal van o.m. David Bowie, Madonna, Michael Jackson, Whitney Houston, Mick Jagger, Herman Brood, Meat Loaf en U2. Ook is er backstage-materiaal van het televisieprogramma te zien en de originele leaders, bumpers en promo’s.

Lange tijd werd gedacht dat het archief van Countdown verdwenen was, maar inmiddels is ruim 5.000 uur aan archiefmateriaal van het muziekprogramma gedigitaliseerd en gerestaureerd.

  • Jan Douwe Kroeske (foto: Jorn Baars)

Op het Music Film Festival worden de twee documentaire-delen van 45 minuten elk achter elkaar afgespeeld, met tussendoor een interview. Daarin spreekt programmamaker Jan Douwe Kroeske met voormalig Countdown-presentator Simone Walraven, over muziek, haar carrière en over muziekprogramma’s op televisie.

 

Te zien

vr 1 september - 19:00 - Filmtheater Cinecitta