The Black Keys

This Is A Film About The Black Keys

za 7 september 2024 - 19:00 - Pathé Tilburg Centrum - 150 min - 12,50

Nederlandse première van documentaire over The Black Keys, de band van Dan Auerbach en Patrick Carney. Hun ontstaansgeschiedenis, hun hoogte- en dieptepunten tijdens 10 jaar ongenadig touren. Plus live gesprek met regisseur Jeff Dupre (New York, VS).

Dit is een film over The Black Keys die de reis van Dan Auerbach en Patrick Carney volgt, van een jamsessie in een kelder in Akron, Ohio, tot rock-‘n-roll-supersterren. Ze kenden elkaar nauwelijks toen ze hun eerste opnames maakten, maar beseften al snel dat ze een krachtige muzikale connectie en een drang om te slagen deelden.

Tien jaar lang tourde het duo ongenadig door Amerika voordat ze uiteindelijk hun hitplaten ‘Brothers’ en ‘El Camino’ uitbrachten. Hoewel zoveel krachten hen uit elkaar dreigden te trekken, is de band erin geslaagd bij elkaar te blijven. 24 jaar later zijn ze hechter dan ooit, maken nog steeds geweldige muziek en vragen zich nog steeds af wat de toekomst biedt.

Regisseur Jeff Dupre verzamelde meer dan 400 uur videomateriaal over de band. Dupre: “Ik had gehoord dat Pat en Dan geen grote praters waren, dus ik maakte me eerst zorgen. Maar ze waren in hun interviews verrassend openhartig en eerlijk. En met hun muziek en teksten konden we alle gedachten en gebeurtenissen in hun leven verder inkleuren.”

Te zien

za 7 september - 19:00 - Pathé Tilburg Centrum