Stamping Ground

Het Nederlandse Woodstock + live muziek

za 2 september - 21:00 - Filmtheater Cinecitta

Stamping Ground is een film van regisseur George Sluizer en Hans Jürgen Pohland over het Holland Pop Festival in 1970 in Kralingen, Rotterdam. Met live muziek van Robert Jan Stips (Supersister).

Dit ‘Nederlandse antwoord op Woodstock’ was het eerste grote popfestival op het Europese continent en trok tussen de tachtig- en honderdduizend bezoekers. Er kwamen grote namen langs op het Holland Pop Festival, waaronder Santana, The Byrds, Jefferson Airplane, T Rex, Pink Floyd (foto hieronder) en het Nederlandse Supersister.

Dynamisch in beeld gebracht door een veelheid aan camera’s bediend door jonge cameramensen als Theo van de Sande en Jan de Bont. Met beelden die heel dicht op de huid van de artiesten zijn gedraaid onder hectische omstandigheden.

Naast de bands op het podium en de interviews wordt het publiek en de sfeer op het festival goed in beeld gebracht en is het een mooie schets van de drie dagen ongedwongen genieten van liefde, muziek en softdrugs.

De vertoning van deze digitaal gerestaureerde director’s cut op het Music Film Festival in Tilburg wordt extra aangezet met een live optreden van Robert Jan Stips (Supersister) & interview.

Te zien

za 2 september - 21:00 - Filmtheater Cinecitta