Marciano X Born

Première hiphop dansfilm

zo 3 september - 15:00 - Pathé Tilburg Centrum

Korte film over de Heerlense hiphop-danser b-boy Marciano die in New York zijn held b-boy Born gaat opzoeken, om over hiphop-muziek en -dans te leren.

‘Marciano X Born’ (werktitel) is een documentaire die het verhaal vertelt van twee b-boys: Born (New York) en Marciano (Heerlen). B-boy Born, geboren in Zuid-Korea, is sinds de jaren negentig actief in de b-boy-scene. In 2008 verhuisde hij naar New York City, de geboorteplaats van hiphop en breakdance, en groeide uit tot een icoon voor breakdancers uit de hele wereld vanwege zijn uitzonderlijke vaardigheden, originele bewegingen en bijdragen aan de cultuur.

De aanstormende b-boy Marciano uit Heerlen maakte naam als lid van de HFC-crew. Door de jaren heen hoorde hij zo vaak dat zijn dansstijl vergelijkbaar was met die van Born, dat hij op ‘n dag besluit naar NYC te reizen en Born op te zoeken. Niet alleen zijn dansen te leren kennen, maar ook zijn filosofie, gedachten en de oorsprong van hiphop.

Deze inspirerende documentaire neemt je mee op reis door NYC, waarbij we de verhalen van deze twee dansers op de voet volgen.

NB: deze film wordt vertoond als voorfilm bij ‘Stretch and Bobbito’. Makers en hoofdrolspelers zijn bij de vertoning in de bioscoop Pathé Tilburg Centrum aanwezig.

Te zien

zo 3 september - 15:00 - Pathé Tilburg Centrum