Opera: L’Elisir d’Amore

Filmregistratie + live interview

zo 8 september 2024 - 16:00 - Filmtheater Cinecitta - 90 min + Q&A - 12,50 of 20,50 combi

Filmregistratie van een bijzondere uitvoering van de opera L'Elisir d'Amore door een jonge cast van Opera Zuid. Aansluitend: presentator Jeroen Overbeek interviewt de Argentijnse regisseur Marcos Darbyshire en zanger/bas Sam Carl.

Tijdens de coronapandemie voerde Opera Zuid, in coproductie met Nederlandse Reisopera en De Nationale Opera, de opera L’elisir d’Amore van de Italiaanse componist Donizetti uit. Een première met een jonge talentvolle cast afkomstig van De Nationale Opera Studio. Na 1 livestream bleef deze hoogwaardige registratie op de plank liggen. Tot nu. Music Film Festival vertoont deze bijzondere operauitvoering op het grote doek, met optimaal geluid en ingeleid en becommentarieerd door twee hoofdrolspelers: regisseur Marcos Darbyshire en zanger/bas Sam Carl.

Het verhaal: een zinderende zomeravond in Italië. De lucht hangt vol met de tastbare romantische spanning tussen Adina en Nemorino. Maar ze zijn niet alleen. Een groep vrienden zet hun relatie en sociale status onder druk. Tegen het ochtendgloren zijn ze niet meer de personen die ze waren.

  • Marcos Darbyshire

WORKSHOP

Voorafgaand aan deze opera is er een workshop opera zang voor zangliefhebbers, gegeven door tenor Jacques de Faber (Opera Zuid).

Te zien

zo 8 september - 16:00 - Filmtheater Cinecitta