Knowing The Score (Openingsfilm)

Nederlandse première

vr 1 september - 19:00 - Pathé Tilburg Centrum

Openingsfilm van de 2e editie van het Music Film Festival: Knowing The Score. Een portret van de Australische dirigent Simone Young, een inspirerende, briljante vrouw die de top bereikte in een mannenwereld met haar humor, vastberadenheid en stokje.

Nederlandse première van deze film.

New York, Londen, Berlijn, Wenen, Simone Young heeft ze allemaal overwonnen in een van de meest door mannen gedomineerde beroepen: dirigent van opera en klassieke muziek. Het meisje uit Manly Beach, nu een vrouw met zoveel primeurs op haar naam, dat ze de hele ‘vrouw’-titel die haar achtervolgt beu is.

Simone Young is een absolute grootheid in de muziekwereld en gaf eerder leiding aan de opera-orkesten in Hamburg, Wenen, Berlijn en New York en was gastdirigente bij talloze andere orkesten, waaronder het Concertgebouw Orkest in Amsterdam. Zij staat bekend als expert op het gebied van Wagner- en Strauss-opera’s.

De film werd geproduceerd en gefinancierd door Margie Bryant, Serendipity Productions. Bryant, die 25 jaar geleden een documentaire over Simone had gemaakt, genaamd “The Young One”, besloot deze nieuwe documentaire te maken. De Australische actrice Cate Blanchett, die speelde in de film ‘Tár’ over een vrouwelijke dirigent, trad op als uitvoerend producent van de film. ‘Knowing The Score’ gaat in première in Nederland op het Muziekfilmfestival in Tilburg.

  • Simone Young en Cate Blanchett (‘Tár’)

Op de Nederlandse première op het Music Film Festival spreken we met Simone Young over deze film en over haar carrière.

Een speciale voorstelling als festivalopener van het Music Film Festival 2023.

Te zien

vr 1 september - 19:00 - Pathé Tilburg Centrum