Jan Donkers’ Favorieten

De muziekkeuze van een popjournalist

zo 3 september - 14:00 - Filmtheater Cinecitta

De favoriete muziekfragmenten uit films en van TV van popjournalist en schrijver Jan Donkers (Volkskrant/VPRO radio). Ruim een halve eeuw bestrijkt zijn carrière, welke muziekfragmenten maakten 't meeste indruk op hem?

Jan Donkers begon eind jaren 60 als popjournalist, door met zijn radioprogramma’s voor de VPRO de nadruk te leggen op muziek, vooral Amerikaanse rock, soul en blues. Als poprecensent voor de Volkskrant en redacteur van het underground-tijdschrift Aloha/Hitweek deed hij interviews met muzikanten, onder wie Frank Zappa, John Lennon, Janis Joplin en Gram Parsons.

Als radiomaker heeft hij talloze muziekprogramma’s gemaakt, zoals ‘Hee’ met Wim Noordhoek en Peter Flik, ‘Amigos de Musica’ met Rik Zaal, ‘Gonzo Radio’, ‘Double Play’ en ‘Gonzo’s Return’.

Op het Music Film Festival in Tilburg praten we – op zondagmiddag om 14.00 uur bij Filmtheater Cinecitta – met Jan Donkers, aan de hand van zijn favoriete muziekfragmenten van TV en film. Zoals in elk geval iets van zijn favoriete band: The Ramones.

 

Te zien

zo 3 september - 14:00 - Filmtheater Cinecitta