Het Zesde Metaal

Vlaamse dialectpop

zo 8 september 2024 - 19:00 - Poppodium 013 - 90 min - 21,30

Het Zesde Metaal, de Vlaamse dialectpop groep onder leiding van Wannes Cappelle, is niet meer weg te denken uit de Belgische muziekwereld. Het concert in 013 Poppodium wordt voorafgegaan door een interview met Wannes Cappelle door Jan Douwe Kroeske, gecombineerd met diverse filmfragmenten.

Met klassiekers als ‘Ploegsteert’, ‘Naar De Wuppe’ en ‘Tid Van Ton’, en rijkelijk gevierde albums als ‘Nie Voe Kinders’ en ‘Calais’, heeft de band een ijzersterke reputatie opgebouwd als tekstueel sterk en poëtisch, maar net zo strak en vindingrijk instrumentaal gezien. Begin 2024 kwam de inmiddels gerenommeerde plaat ‘Het Langste Jaar’ uit die is ontstaan tijdens de hevigste periode uit de geschiedenis van de band.

Medio 2022 sloeg het nieuws van de ongeneeslijke ziekte van gitarist en toetsenist Tom Pintens in als een bom, en het inspireerde de band om een album te maken in de intimiteit van de eigen kring. Met producer als rol leidde Pintens de band in de zomer van 2023 de studio in om nog een laatste keer alles te geven. Een maand na de opnames stierf hij.

Dit jaar zal er in een 013 een show van en interview gecombineerd met diverse filmfragmenten plaatsvinden. Het interview met Wannes Cappelle wordt gedaan door Jan Douwe Kroeske (2 Meter Sessies).

Te zien

zo 8 september - 19:00 - Poppodium 013