Have You Got It Yet: Syd Barrett

Nederlandse première

za 2 september - 15:00 - Pathé Tilburg Centrum

Documentaire over Pink Floyd-oprichter Syd Barrett, die al na enkele jaren uit de band werd gezet. 'Shine On You Crazy Diamond' gaat over hem.

‘Have You Got It Yet’ is een documentair portret van de oprichter van Pink Floyd: Syd Barrett. Syd Barrett, oprichter en belangrijkste songwriter van de wereldberoemde rockgroep Pink Floyd werd al na enkele jaren uit de band gezet vanwege zijn drugsgebruik en onberekenbaarheid. Was hij een slachtoffer van drugs- en hippiecultuur in de jaren zestig? Of vluchtte hij juist voor de opkomende commerciële muziekwereld?

Pink Floyd bevond zich in het epicentrum van de ‘underground’-explosie van de jaren 60. Syd Barrett was hun raadselachtige boegbeeld en inspireerde muzikanten als David Bowie en Marc Bolan. Hoewel hij de groep een naam gaf, de eerste twee hits schreef en de leadzanger en gitarist was, werd Barrett uit de band geduwd. Nadien worstelde hij met twee solo-albums, voordat hij compleet stopte met muziek.

Hij leefde dertig jaar als een kluizenaar – terwijl Pink Floyd wereldwijde bekendheid verwierf als een van de bestverkopende bands aller tijden. De overige Pink Floyd-leden zijn Syd Barrett wel blijven eren. Het nummer ‘Shine On You Crazy Diamond’ gaat over hem.

In de film ‘Have You Got It Yet: Syd Barrett’ gesprekken met de overgebleven Pink Floyd-leden, jeugdvrienden, ex-vriendinnen en hedendaagse muzikanten. Met o.a. Dave Gilmour, Roger Waters, Nick Mason, Pete Townsend en Noel Fielding.

Te zien

za 2 september - 15:00 - Pathé Tilburg Centrum