Film + concert: Glas, Mijn Onvervulde Leven

Openingsfilm

vr 6 september 2024 - 19:00 - Filmtheater Cinecitta - 94 min - 18,00 film + concert

Voorvertoning van gloednieuwe docu-komedie over een coming of age verhaal van een 52 jarige man die een oude kinderdroom najaagt: beroemd worden op de zingende glazen. Met live optreden van de glasorganist Rogier Kappers.

‘Glas, Mijn Onvervulde Leven’ is de speciale voorvertoning van deze gloednieuwe docu-komedie, die pas eind oktober in de Nederlandse bioscopen gaat draaien, maar nu al te zien is op het Music Film Festival. Na de film wordt de filmmaker geïnterviewd door presentator Jeroen Overbeek (NOS) en geeft hij een live glasorgel-concert.

Van het eigenhandig bouwen van zijn eerste glasorgel tot een gepassioneerde ontmoeting met de wereld beroemde componist Arvo Part. Rogier Kappers wil de droom waarmaken die hij als negenjarig jongetje had: een orgel bouwen van zingende glazen en daar beroemd mee worden. Een dromer was hij altijd al, vol ideeën en projecten die hem geluk of fortuin moesten brengen, maar er ging altijd wel iets mis.
Een feest der herkenning voor velen onder ons, en een viering van de eeuwige aantrekkingskracht van muziek… en de liefde!

De Nederlandse filmmaker Rogier Kappers werd bekend van de prijswinnende muziekdocumentaire Lomax The Songhunter. Met ‘Glas’ geeft hij een inkijkje in de eventementen-industrie, die hij met zijn glasorgel helemaal doorloopt: van straatartiest tot podium act.

De film is een groot succes op internationale filmfestivals, zoals Thessaloniki (“Gevoelig, teder, bitterzoet en zeer vermakelijk”) en Millennium Docs in Polen (“Hartverwarmend, grappig, geweldig”).

 

Te zien

vr 6 september - 19:00 - Filmtheater Cinecitta