Glas, Mijn Onvervulde Droom

Openingsfilm

vr 6 september 2024 - 19:00 - Filmtheater Cinecitta - 94 min - 18,00 film + concert

Een docu-komedie over een coming of age verhaal van een 52 jarige man die een oude kinderdoom najaagt: beroemd worden op de zingende glazen. Voorpremière

‘Glas’ draait vanaf 4 oktober in de bioscopen. De vertoning op MFF is een voorpremière – in aanwezigheid van de filmmaker zelf en een kort concert met het glasorgel.

Van het eigenhandig bouwen van zijn eerste glasorgel tot een gepassioneerde ontmoeting met de wereld beroemde componist Arvo Part.Rogier Kappers wil de droom waarmaken die hij als negenjarig jongetje had: een orgel bouwen van zingende glazen en daar beroemd mee worden. Een dromer was hij altijd al, vol ideeën en projecten die hem geluk of fortuin moesten brengen, maar er ging altijd wel iets mis.
Een feest der herkenning voor velen onder ons, en een viering van de eeuwige aantrekkingskracht van muziek… en de liefde!

Documentaire van de Nederlandse filmmaker Rogier Kappers die zijn eigen muziekcarrière verfilmd heeft, met de nodige zelfspot. Kappers werd bekend van de prijswinnende muziekdocumentaire Lomax The Songhunter. Met ‘Glas’ geeft hij een inkijkje in de eventementen-industrie, die hij met zijn glasorgel helemaal doorloopt: van straatartiest tot podium act.

 

Te zien

vr 6 september - 19:00 - Filmtheater Cinecitta