El Cantina

Punkrock uit Berkel-Enschot

za 2 september - 18:30 - Filmtheater Cinecitta

El Cantina is een punkrockgroep uit Berkel-Enschot, rond de broers Marc en Paul van Rijswijk, drummer Ivo van Leeuwen en bassist Clemens Bennink. In juli overleed plotseling Marc.

“El Cantina” is een onafhankelijke filmproductie van fotograaf, kunstenaar en filmmaker Piek Kock. In haar eentje volgde ze de bandleden in hun proces van oefenruimte naar opnamestudio.

De band El Cantina, al meer dan 15 jaar samen, speelt alleen zelfgeschreven punkrock-nummers. Binnen Tilburg en bepaalde delen van Duitsland hebben ze een behoorlijke cultstatus opgebouwd. Naast de band El Cantina vormen dezelfde mannen ook een andere band: De Familie Bungalowtent. Veelal Nederlandstalige liedjes, akoestisch gespeeld, met een flinke dosis relativering en humor.

De kijker leert de mannen kennen als lieve, zachte, soms wat onzekere rockers. Ambitieus in het pretentieloze. Ongrijpbaar. Of lonkt daar toch wereldroem? Mannen ook die wat meer kunnen dan alleen muziek maken. Paul en Ivo zijn allebei beeldend kunstenaar, Clemens is docent Nederlands en organiseert literaire evenementen en Marc was de enige fulltime muzikant.

Piek zat met 3 van de 4 leden op de basisschool in Berkel-Enschot. Later zat ze ook nog samen met Ivo op de kunstacademie in Den Bosch.

  • Marc van Rijswijk

Met het overlijden van Marc van Rijswijk in juli van dit jaar, heeft deze documentaire een andere lading gekregen. Wat bedoeld was als een nieuw begin werd een In Memoriam.

Bij de filmvertoning zijn alle overblijvende leden van de band en filmmaker Piek Kock aanwezig voor een gesprek met het publiek.

Te zien

za 2 september - 18:30 - Filmtheater Cinecitta