Arno, Dancing Inside My Head

Arno Hintjens (TC Matic)

vr 6 september 2024 - 21:30 - Filmtheater Cinecitta - 78 min - 12,50

Portret van de Belgische zanger Arno Hintjens (TC Matic) tijdens de opnamen van een van zijn laatste solo-albums 'Human Incognito'.

Voor ’t eerst in bijna 40 jaar laat Arno Hintjens een filmmaker toe om hem tijdens zijn creatieve proces te volgen. De Belgische regisseur Pascal Poissonnier filmt hem tijdens de opname van het laatste album dat de zanger nog bij leven opnam: ‘Human Incognito’, en op tournee door Europa, Amerika en Japan. Hij filmt hem in zijn dagelijkse leven, dat wil zeggen: in de tourbus, in de hotels, de concertzalen, backstage en in de ICP-studio’s in Brussel. Arno overleed vorig jaar.

‘Arno – Dancing inside my head’ geeft een intieme inkijk in het dansende, tegendraadse en impulsieve hoofd van België’s grootste rockster aller tijden. Met medewerking van de Franse zangeres Jane Birkin.

Pascal Poissonnier filmde Arno drie jaar lang. Hij is erin geslaagd Arno te laten zien zoals hij is, zijn dubbelzinnigheid, zijn manier om in zichzelf te duiken, de muziek in zijn hoofd. Het onthullen van de man door zijn bewegingen, zijn frasering, zijn podiumbestaan. Een prachtige montageklus.

In de aftiteling is een prachtige vertolking van Willie Dixons Backdoor Man te horen, zodat we niet vergeten dat Arno waarschijnlijk de meest ongelooflijke Europese bluesman is. Een diep ontroerende film, die fans zal verrassen.

Te zien

vr 6 september - 21:30 - Filmtheater Cinecitta