Programma film + live muziek

23 mff-events

Het programma van Music Film Festival editie 2023 is compleet, hier kun je alles vinden: line-up pagina. Festivalopener is de film ‘Knowing The Score’ over de vrouwelijke dirigente Simone Young. Na zich jarenlang omhoog gevochten te hebben in de dirigentenwereld van de blanke mannen, geniet zij nu wereldfaam als maestra. De speelfilm ‘Tár’ met Cate Blanchett is mede op haar gebaseerd.

Het jazzprogramma bij Paradox Tilburg is een mooie combinatie van film + live muziek. Er is een film over de Deense jazzmusicus Jakob Bro en zijn onnavolgbare sessiemuzikanten, een film over de Amerikaanse gitarist John Scofield, en eentje over jazzdrummer en black power-activist Max Roach, gevolgd door een concert van de Nederlandse jazzdrummer Joost Patocka & group.

De befaamde desert rock-gitarist Alain Johannes opent zijn Europese tournee in Tilburg op het Music Film Festival. In Poppodium 013 treedt hij op met leden van de psychedelische metalband Iron Jinn. Voorafgaand aan het concert een interview, gelardeerd met filmfragmenten.

‘The Story of Countdown’, de ‘Golden Earring Clips’ en ‘Stamping Ground’ zijn de andere publiekstrekkers van het festival. De 2-delige documentaire over muziekprogramma Countdown wordt ingeleid door Countdown-presentator Simone Walraven. Filmregisseur Dick Maas en Earring-bassist Rinus Gerritsen komen naar Tilburg om te praten over de gerestaureerde videoclips van de Golden Earring. En Nits-toetsenist Robert Jan Stips komt praten en spelen n.a.v. de film over het Holland Pop Festival in 1970.

Dat en nog veel meer op het Music Film Festival 2023.