Pink Floyd-uitje

o0800050514603844029

Pink Floyd-fans opgelet! Op het Music Film Festival draaien twee films die voor de liefhebbers interessant zijn: de Nederlandse première van ‘Have You Got It Yet: Syd Barrett’ (ook wel ‘The Story of Syd Barrett & Pink Floyd’ genoemd) en ‘Stamping Ground’ uit 1971, de film van George Sluizer. De eerste is natuurlijk de film over de oprichter van de band en de voornaamste songwriter van het eerste Pink Floyd-album, Syd Barrett. Een Nederlandse première, want de film circuleert wel al langer in Engeland en Amerika, maar was nog niet eerder in Nederland te zien.

De tweede film is een verslag van het Holland Pop Festival in Kralingen, Rotterdam in 1970, waar Pink Floyd destijds als headliner op het hoofdpodium stond. Het verhaal wil dat Pink Floyd aanvankelijk niet wilde dat Sluizer beelden van de band in de film opnam. Maar toen hij dat eenmaal toch gedaan had, verstomde het protest.

Van verschillende Pink Floyd-fans hoorden we al dat ze van het Music Film Festival ’n speciaal uitje maken: Eerst op zaterdagmiddag naar Syd Barrett (Pathé Tilburg Centrum – 15.00 uur), daarna lekker eten in de stad, en dan naar Pink Floyd in ‘Stamping Ground’ (Filmtheater Cinecitta – 21.00 uur). Een goed idee!