Regisseurs op MFF

Scherm­afbeelding 2023-08-18 om 12.37.49

Het Music Film Festival heeft dit jaar meer films en meer extra’s bij de films georganiseerd. Bij nagenoeg elke film is een extra gast aanwezig: soms de muziekartiest die geportretteerd wordt, soms de filmmaker en soms allebei. En waar mogelijk wordt er ook live muziek gemaakt.

Een groot aantal regisseurs komt dit jaar naar Tilburg om persoonlijk met het publiek te praten over hun film. Op vrijdag 1 september zijn dat Olivier Joliat en Matthias Willi uit Basel, Zwitserland (foto), om te praten over hun film ‘Play With The Devil’ over metalband Zeal & Ardor. Jan Douwe Kroeske komt met zijn film ‘The Story of Countdown’ en praat bij de screening ook met Countdown-presentator Simone Walraven.

Op zaterdag 2 september komt de Duitse filmregisseur Jörg Steineck zijn film ‘Inside Scofield’ presenteren, over de Amerikaanse gitarist John Scofield. De Nederlandse Pieck Kock komt – samen met de bandleden – praten over haar film ‘El Cantina’ over de gelijknamige punkrock-band uit Berkel-Enschot. Filmregisseur Dick Maas is de maker van de videoclips van Golden Earring en met hem en Earring-bassist Rinus Gerritsen praten we over de filmische kwaliteiten van Nederlands’ bekendste rockband.

Marc Waltman (regisseur) en Jean-Paul van Mierlo (producer) presenteren op zondag 3 september hun documentaire ‘Walking In The Opposite Direction’ over Adrian Borland & The Sound. Zij komen samen met Michael Dudley, de originele drummer van The Sound. Martijn Martens is de regisseur van de hiphop-film ‘Marciano X Born’ en hij komt samen met de hoofdrolspeler naar Tilburg om er over zijn film te praten. En we spreken met John Anderson, de Amerikaanse regisseur van de bluesfilm ‘Born In Chicago’,

Nog niet bevestigd, maar wel mee bezig: de Britse filmmaker Roddy Bogawa van de film ‘Have You Got It Yet: Syd Barrett’ over de oprichter van Pink Floyd.