De zalen

Het filmfestival dat helemaal draait om muziek en muzikanten. In Tilburg, dat is natuurlijk goed nieuws. Tilburg is een stad van makers, filmmakers in dit geval. In het weekend van 6 t/m 8 september 2024 haalt het Music Film Festival verschillende artiesten naar de stad om muziek te maken en films te kijken met het publiek.  Tilburg verrast en daagt uit. Stimuleert de verbeelding. Rauw en tegendraads. Daarmee is Tilburg een voedingsbodem voor creatief talent.

Dat bewijst ook het Music Film Festival, waarin de organisatoren en vier culturele podia de handen ineenslaan voor een nieuw topevenement: Poppodium 013, Filmhuis Cinecitta, Muziekpodium Paradox en bioscoop Pathé Tilburg Centrum. Want het Music Film Festival is film en live muziek tegelijk. Kortom, de hele Tilburgse binnenstad wordt ingeschakeld.

Poppodium 013

Poppodium 013 is niet voor niets het grootste poppodium van Zuid-Nederland: hier kunnen we een perfecte combinatie maken van filmvertoning en live muziek. Want wat is er nou mooier dan een film van je muziekhelden zien en diezelfde band op het podium, ná de film? De Next Stage zaal is toegankelijk voor mindervaliden en rolstoelen. Next Stage is tijdens Music Film Festival een combinatie van zitstoelen en staplaatsen met toegang voor 240 bezoekers.

Next Stage van poppodium 013, waar live optredens en film gemakkelijk samengaan.

Filmtheater Cinecitta

Filmtheater Cinecitta is de gekende locatie voor art housefilms, ook tijdens het Music Film Festivals. Het Filmtheater en de Ristobar zijn beide volledig rolstoelvriendelijk. In zaal 1 (160 bezoekers) en zaal 6 (40 bezoekers), de gebruikte zalen tijdens het Music Film Festival, kunt u in uw rolstoel blijven zitten. Scootmobielen worden niet in de zalen toegelaten. U kunt een drankje mee de zaal in nemen en ook de aan de bar gekochte versnaperingen.

Het volledig gerenoveerde bioscoopcomplex van Filmtheater Cinecitta.

Pathé Tilburg Centrum

Pathé Tilburg Centrum is een prettige intieme locatie van de bioscoopketen in de binnenstad. Luxueus ingerichte zalen met comfortabele kuipstoelen, Dolby surround sound en top beeldkwaliteit. Drankjes en versnaperingen die bij de counters in de hal gekocht worden, kunnen mee de zaal in worden genomen. Zaalgrootte bij Pathé is 160 tot 300 bezoekers.

 

De enorme ruimte en luxe van de Pathé bioscoop in het centrum van Tilburg.

Jazzclub Paradox Tilburg

Muziekpodium Paradox opende haar deuren op de huidige locatie in 1985 en is sindsdien uitgegroeid tot het belangrijkste jazzpodium van Zuid-Nederland, en ligt recht tegenover filmhuis Cinecitta. De combinatie film en live muziek is dan snel gemaakt. Hier zul je naast film ook live muziek en workshops vinden tijdens het festival. Een lekker breed podium van 10×4 meter, met even breed beeldscherm. Er passen 175 mensen in Paradox.

De intimiteit van Muziekpodium Paradox, het tweede jazzpodium van Nederland.