1-3 september 2023 - Tilburg

Veelgestelde vragen

Wanneer is het festival?

Van vrijdag 1 t/m zondag 3 september 2023 is een uiteenlopend programma te zien op vier verschillende locaties in de binnenstad van Tilburg, soms gecombineerd met live muziek. Het Music Film Festival begint vrijdagavond 1 september om 19:00 uur bij Filmhuis Cinecitta en bioscoop Pathé Centrum. Het festival eindigt zondagnacht omstreeks 21:30 uur in Next Stage van Poppodium 013.

Is het festival jaarlijks terugkerend?

Als het aan ons ligt wel. 2022 was een succesvolle eerste editie, editie 2023 dreigt opnieuw een feestje te worden. Het plan is om Music Film Festival een jaarlijks terugkerend festival te laten zijn, met de nieuwste films, de beste klassiekers en nog meer live muziek.

Waar is het festival?

Het Music Film Festival vindt plaats op 4 locaties in de binnenstad van Tilburg.

  • In Poppodium 013, Veemarktstraat 44
  • In het Filmhuis Cinecitta, aan de Willem II straat
  • In Muziekpodium Paradox, aan de Telegraafstraat 62 (tegenover filmhuis Cinecitta)
  • In bioscoop Pathé Centrum, aan het Pieter Vreedeplein

Kijk voor meer details op Praktische Informatie en Programma.

 

Hoe kom ik bij het festival?

Tilburg is goed bereikbaar met openbaar vervoer en met de auto. Alle festivallocaties zijn op loopafstand van het Centraal Station van Tilburg. Looproutes zijn goed aangegeven.

Met de auto is Tilburg gemakkelijk te bereiken via de snelwegen A2, A59 en de N261 (vanuit Utrecht) en A2, A58 (Rotterdam-Amsterdam-Breda) of A58 (Eindhoven). Er is volop parkeergelegenheid rondom het centrum. Kijk ook bij Praktische Info voor de exacte locatie van de parkeergarages.

 

Waar kan ik tickets kopen?

Tickets kunnen worden gekocht via deze website of aan de kassa van de zalen. Klik op de knop “Koop Tickets’ bij een specifieke film en je wordt doorgelinkt naar het ticketsysteem van de desbetreffende zaal. Daar kun je direct jouw tickets bestellen. Je krijgt dan een e-ticket opgestuurd naar het mailadres dat je opgeeft. Dit e-ticket kun je tonen bij de ingang van de zaal.

Ook kun je bij elke locatie waar we een film vertonen terecht om terplekke een ticket te kopen. Doe dat ruim van tevoren om teleurstelling te voorkomen.

Cineville, bioscoopbonnen of andere kortingskaarten zijn helaas niet inzetbaar voor het Music Film Festival.

 

Waar vind ik informatie over ticketverkoop en ticketprijzen?

Tickets voor films, concerten en andere activiteiten kun je via deze website kopen of aan de zaal. Alle films, workshops en concerten kosten €10,50 per stuk. Speciale combi-tickets voor film en concert samen staat aangegeven bij de desbetreffende voorstelling. Het kopen van tickets gaat eenvoudig via de button “Koop Tickets” en volg de instructies die daar staan aangegeven.

Je krijgt een e-ticket toegestuurd dat je kunt laten zien bij de zaal. Het is niet nodig om de tickets uit te printen, liever scannen wij de toegangscode op jouw smartphone. Dat scheelt weer ’n paar bomen!

 

Kan ik mijn film insturen voor het festival?

Jazeker. Vanuit Nederland kun je ons een email sturen met daarin een link naar  je film en gegevens over de film. Stuur die mail naar info@musicfilm.nl

Van buiten Nederland kun je jouw film insturen via Filmfreeway.com. Zie daarvoor de link onderaan op onze homepage. Hieraan zijn kosten verbonden. Het geld dient om de verwerking van deze films te bekostigen.

De ingestuurde film mag ook een nog ruwe montage zijn. Als de film bij de uiteindelijke vertoning maar gereed is.

 

Is mijn ingestuurde film in veilige handen?

Het Filmfreeway systeem zorgt ervoor dat wij jouw film kunnen zien en beoordelen;  maar we kunnen de film niet downloaden of aanpassen. De film blijft dus altijd in jouw bezit en jouw artistiek eigendom.

 

Wanneer is het filmprogramma bekend?

De selectie van  films gaat zo lang mogelijk door om een zo goed mogelijk programma te garanderen. Als een film of programmaonderdeel definitief is vastgelegd, verschijnt het op onze website. Helemaal definitief zal het programma pas zijn als het festival begint.

 

Kan ik mij aanmelden als vrijwilliger?

Jazeker, dat kan. Stuur daarvoor een mailtje naar info@musicfilm.nl en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

 

Hoe blijf ik op de hoogte van het festival-nieuws?

Abonneer je op onze nieuwsbrieven en -flitsen. Onderaan op onze homepage kun je jouw mailadres achterlaten en je krijgt al het belangrijke nieuws, programma-wijzigingen of film-aankondigingen automatisch thuisgestuurd.

Maak je niet ongerust, we gaan je niet spammen met allerlei reclame. Maar we houden je wel graag op de hoogte van alle ontwikkelingen voor en achter de schermen van het Music Film Festival.