Veelgestelde vragen

Wanneer is het festival?

Music Film Festival wordt gehouden van vrijdag 6 september tot en met zondag 8 september 2024 met een divers programma op vier locaties in de binnenstad van Tilburg.

Is het festival jaarlijks terugkerend?

Music Film Festival is een jaarlijks terugkerend festival op locatie in Tilburg – elk jaar in september – met premières van de nieuwste films, het beste van afgelopen jaar, de beste filmklassiekers en een interessante randprogrammering van live muziek en interviews met makers en musici.

Waar is het festival?

Het Music Film Festival vindt plaats op 4 locaties in de binnenstad van Tilburg.

  • Filmtheater Cinecitta, Willem II straat 29
  • Jazzpodium Paradox, Telegraafstraat 62 (tegenover filmtheater Cinecitta)
  • Pathé Tilburg Centrum, aan het Pieter Vreedeplein
  • Poppodium 013, Veemarktstraat 44

Kijk voor meer details op Praktische Informatie en Programma.

 

Hoe kom ik bij het festival?

Tilburg is goed bereikbaar met openbaar vervoer en met de auto. Alle festivallocaties zijn op loopafstand van het Centraal Station van Tilburg. Looproutes zijn goed aangegeven.

Met de auto is Tilburg gemakkelijk te bereiken via de snelwegen A2, A59 en de N261 (vanuit Utrecht) en A2, A58 (Rotterdam-Amsterdam-Breda) of A58 (Eindhoven). Er is volop parkeergelegenheid rondom het centrum. Kijk ook bij Praktische Info voor de exacte locatie van de parkeergarages.

 

Waar kan ik tickets kopen?

Tickets kunnen worden gekocht via deze website of aan de kassa van de zalen. Klik op de knop “Koop Tickets’ bij een specifieke film en volg de instructies.  Je krijgt een e-ticket opgestuurd naar het mailadres dat je opgeeft. Dat e-ticket kun je tonen bij de ingang van de zaal.

Ook kun je bij elke locatie waar we een film vertonen terecht om terplekke een ticket te kopen. Doe dat ruim van tevoren om teleurstelling te voorkomen.

Kortingskaarten zijn helaas niet inzetbaar voor het Music Film Festival.

 

Waar vind ik informatie over ticketverkoop en ticketprijzen?

Music Film Festival hanteert eenheidsprijzen voor alle voorstellingen. Voor elke losse film of elk los concert betaal je € 12,50 – op al onze locaties. Als je film + concert combineert – ongedacht of dat op dezelfde locatie is of op twee verschillende locaties – betaal je € 18,00 voor een combikaart.

Om een ticket te kopen druk op de button “Koop Tickets” bij iedere film en volg de instructies.

Je krijgt een e-ticket toegestuurd dat je kunt laten zien bij de ingang van de zaal. Het is niet nodig om de tickets uit te printen, liever scannen wij de toegangscode op jouw smartphone. Dat scheelt weer ’n paar bomen!

 

Kan ik mijn film insturen voor het festival?

Jazeker. Je kunt ons een email sturen met daarin een link naar  je film en gegevens over de film. Stuur die mail naar info@musicfilm.nl

De ingestuurde film mag ook een nog ruwe montage zijn. Als de film bij de uiteindelijke vertoning maar gereed is.

 

Wanneer is het filmprogramma bekend?

De selectie van  films gaat zo lang mogelijk door om een zo goed mogelijk programma te garanderen. Als een film of programmaonderdeel definitief is vastgelegd, verschijnt het op onze website. Helemaal definitief zal het programma pas zijn als het festival begint.

 

Kan ik mij aanmelden als vrijwilliger?

Jazeker, dat kan. Stuur daarvoor een mailtje naar info@musicfilm.nl en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

 

Hoe blijf ik op de hoogte van het festival-nieuws?

Abonneer je op onze nieuwsbrieven en -flitsen. Onderaan op onze homepage kun je jouw mailadres achterlaten en je krijgt al het belangrijke nieuws, programma-wijzigingen of film-aankondigingen automatisch thuisgestuurd.

Maak je niet ongerust, we gaan je niet spammen maar houden je wel graag op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen voor en achter de schermen van het Music Film Festival.